De laatste 10 dagen van 2017- 4/10 – 3 reflectievragen voor jou en voor mij

reflectievragen
- Geen categorie


De laatste 10 dagen van 2017- 4/10 – 3 reflectievragen voor jou en voor mij

Morgen is het alweer kerst. En dan weet je, dat daarna de laatste week van 2017 ten einde gaat lopen. Dan komen toch de harde vragen, wat heb je allemaal gedaan dit jaar, welke doelen heb je behaald en wat heb je totaal niet voor elkaar gekregen.

Nu kan ik daar heel diep op in gaan. Echter wil ik wel dat je met een heerlijk gevoel kerst gaat vieren. Zelf ga ik dit ook heerlijk doen, met familie.

Toch wil ik dat je deze 3 vragen voor jezelf beantwoordt. Ik doe dit hieronder voor mijzelf. Dit zijn de 3 reflectievragen:

  1. Waar ben ik dit jaar het meest trots op?
  2. Waar had ik dit jaar meer aan willen doen?
  3. Waar ben je dit jaar het meest dankbaar voor?

 

  1. Waar ben ik dit jaar het meest trots op?

Afgelopen jaren heb ik veel meegemaakt in het ondernemerschap. Veranderingen in de manier van coaching doorgevoerd, een uitstap gemaakt naar IT, waardoor ik minder aan het coachen ben geweest en ga zo maar door.

Waar ik dit jaar het meest trots op ben, is dat ik een concept wat ik een paar jaar geleden bedacht heb, nu aan het uitvoeren ben. De boksende coach is nu het concept waar een groot deel van mijn aandacht naartoe gaat.

Door het nu echt te doen zie ik bij mijzelf veel veranderingen ontstaan, mijn klanten worden nog een stuk effectiever geholpen EN ik heb een aantal keren in de media mogen staan (o.a. de Metro  – aantal webpagina’s – radio show)

  1. Waar had ik dit jaar meer aan willen doen?

Focus

Doordat ik focus regelmatig mis. Dat is een proces wat afgelopen jaren heel erg gespeeld heeft, ben ik blij, dat ik steeds meer gefocust aan het werk kan. Hierdoor heb ik wel, dat ik een aantal punten heb, waar ik meer aandacht aan had willen geven. Een van de dingen:

Sneller nee zeggen. Ik heb teveel losse eindjes laten lopen. Als ik in een eerder stadium afscheid ervan had genomen, dan was mijn jaar nu een stuk anders gelopen. Zowel financieel als persoonlijk.

Het gevolg was, dat ik regelmatig mijn focus hierin kwijtraakte.

Zichtbaarheid

Een ander ding waar ik meer aan had willen doen: Meer online zichtbaarheid creëren. Ik had aan het begin van het jaar een doelstelling gemaakt van elke week 1 tot 2 blogs. Nu moet ik eerlijk zijn, dit is mij niet echt gelukt. Als coach en trainer heb ik besloten om komend jaar dit nog serieuzer op te pakken.

Een geheimpje: EEN manier om dit op te pakken, is door je WAAROM te versterken. Waarom zou jij nu actief aan doel X willen werken? Wat maakt dit belangrijk voor JOU?
Door deze vragen te beantwoorden, kom je makkelijker in actie 😉

  1. Waar ben jij het meest dankbaar voor dit jaar?

Voor velen klinkt het misschien als cliché, maar ik ben dankbaar voor mijn liefste vriendin (hopelijk heel snel vrouw). Zij is niet zo van op de voorgrond treden, maar staat altijd achter mij. Dit jaar heeft zij mij extra geholpen bij het creëren van focus. Ik kan hier een hele hoop over zeggen. Maar ik laat het voor nu even hierbij.

Daarnaast ben ik dankbaar voor mijn netwerk. Op een aantal van deze mensen kan ik altijd terugvallen, advies kan vragen en van sommigen krijg ik (behoorlijk) confronterende coaching.
Daarnaast heeft mijn netwerk ook ervoor gezorgd dit jaar, dat ik een aantal verbeteringen heb mogen doorvoeren in mijn ondernemerschap. En natuurlijk de boksende coach tot leven is gekomen.

Beantwoord jij deze vragen voor jezelf?

Ik zou het gaaf vinden, als jij deze vragen voor jezelf gaat beantwoorden. Je mag het natuurlijk altijd delen met mij: cor@corthecoach.com.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je meer reflectievragen hebt. Ik heb er hier een paar gedaan. Het moet leuk blijven, maar als je echt dieper wilt gaan dan dit, dan moet je nog meer reflectievragen stellen

Geniet vanavond van de kerstavond en een hele fijne kerst toegewenst.

 

reflectievragen

Tags: , , ,