Blog: Wat kunnen wij (ondernemers) leren van Excelsior – Feyenoord EN het (waarschijnlijk) aankomende kampioenschap?

Feyenoord excelsior
- Geen categorie


Blog: Wat kunnen wij (ondernemers) leren van Excelsior – Feyenoord EN het (waarschijnlijk) aankomende kampioenschap?

Dit is een stukje geschreven uit het hart. Ik heb een hart voor Feyenoord en had graag 7 mei 2017 zien staan. Aangezien ik net mijn eerste jaar op de middelbare school zat, toen ik ze voor het laatst zag winnen.
Echter is er genoeg om over na te denken over hoe je beter kunt anticiperen op dit soort dingen. Hierbij zitten er een hoop lessen voor ondernemerschap bij.

 

  1. Verkoop de huid niet, als de beer nog niet geschoten is

Wij hebben regelmatig de neiging om “voorspellend” de winst op te eisen. Dit is een menselijke eigenschap.
Ik vond het geweldig om te zien hoe de grote vlag opgehangen werd, daarnaast ook al stiekem ervanuit gaande dat Feyenoord het zo even zal doen?

Heb jij je weleens rijk gerekend dat je jouw topklant binnen hebt gehaald?
Ik durf te zeggen dat ik dat een aantal keren heb gedaan. En dan sta je met je mond vol tanden als men vraagt, waarom het niet gelukt is.

Soms moet je eerst die handtekening onder een offerte hebben, of vast hebben staan waarop het bevestigd is dat jij de opdracht hebt binnengesleept

Hier wat inspiratie wat je krijgt als je te vroeg juicht.

https://www.youtube.com/watch?v=blMxB09L5q0

 

  1. Te vroeg juichen kan een hoop geld kosten

Alles was al klaargezet in Rotterdam voor de overwinning. Ik was mijn week er ook al op aan het voorbereiden. Terwijl er nu gekeken wordt wat de kosten zijn (en dan bedoel ik niet alleen wat de hooligans kapot hebben gemaakt), het zal de lokale horeca en stad wat kosten.

Als jij bijvoorbeeld als ondernemer inkopen gaat doen, op het feit dat jij al iets gewonnen hebt of geld verdiend hebt. Ik heb dit persoonlijk mee mogen maken. Je moet alle zeilen bij zetten, om dit te corrigeren.

  1. De mentale “tik”

Feyenoord heeft hard gewerkt naar dit toe. Waarschijnlijk zichzelf ook al behoorlijk rijk mogen rekenen op de kampioenschap. Ze hebben nu een aantal dagen dat zij zich moeten herstellen. Als iemand een mental coach zoekt hierin… Ik help graag mee, met de verwerking en focus op komend weekend!

Je zult je vertrouwen weer opnieuw moeten kweken, daarnaast ook de focus op wat is geweest weer verzetten naar zondag. Ik vertrouw op de professionaliteit.
Voor ons, gewone mensen is het ook belangrijk om hiervan bewust te zijn. Als ondernemer kun je al jezelf de “topklant” rijk rekenen. Maar als de offerte door een hele “lullige” reden wordt afgeketst, is het toch belangrijk om weer door te zetten.

Een goede coach kan je begeleiden hierin, (hint). Het gaat uiteindelijk om perspectief.

  1. Veerkracht

Naast 3 wat negatievere kanten van te vroeg juichen of te vroeg vieren. Kun je ook ontdekken hoe veerkrachtig je bent.
Ik moet eerlijk bekennen, dat ik een zeer GROTE tegenstander ben van het hooliganisme en slopen van je eigen stad. Echter ik begrijp dat er ook een frustratie is wat er geuit moet worden. Hier kunnen we veel van leren, hoe je dit oppakt. Voor de meesten van ons is het gelukkig NIET normaal, om agressief te reageren.
Veerkracht is iets, waar je van kinderen heel veel kunt leren. Zij laten zien, dat zij niet voor een gat te vangen zijn. En zullen een manier vinden om zich te uiten, de oplossing te zoeken en gewoon doorgaan.

 

Dus laten wij met zijn allen elkaar ondersteunen en Feyenoord deze week heel veel succes wensen met de voorbereidingen. Tijd om weer aan het ondernemen te gaan. En weer doorwerken, tot wij ECHT kunnen juichen.

Wil je meer weten hoe ik jou als coach kan helpen?