De laatste 10 dagen van 2017 – 8/10 –Jij bent verantwoordelijk voor de dingen die je niet doet!

Verantwoordelijk
- Blog Cor the Coach, Coaching


Jij bent verantwoordelijk voor de dingen die je niet doet!

Ben jij het met deze quote eens?

Afgelopen paar maanden heb ik een aantal geweldige mensen ontmoet. Vandaag schrijf ik de blog over een van de ontmoetingen met een nieuwe kennis.

Een paar dingen die hij mij meegaf:

  • Maak jij je geen zorgen over wat anderen van je denken of zoals hij het zou zeggen: “Don’t give a fuck about what other people think of you”!
  • Dit vind ik wel het belangrijkste: Jij bent verantwoordelijk voor de dingen die je niet doet! – (ook dit is een nette versie van hoe hij het uitsprak)

Deze laatste quote heeft mij behoorlijk aan het denken gezet. Ik ben eens nagegaan wat ik dit jaar allemaal heb nagelaten te doen. Wat heb ik allemaal uitgesteld dit jaar? – Veel te veel –

Als ik mij afvraag waarom, dan komen de volgende gedachten bij mij op: Angst, focus op de verkeerde dingen, teveel tijd besteed aan mogelijkheden die niet direct mijn business ondersteunen.  Teveel luisteren naar anderen is ook een hele grote factor bij mij geweest. En zo heb ik een aardig lijstje gemaakt.

Wat het met mij deed: EEN HELE PIJNLIJKE REALISATIE.

Verantwoordelijkheid nemen

Waar neem jij je verantwoordelijkheid voor dit jaar?

Ben jij verantwoordelijk voor het leven dat je nu leeft? Ben jij verantwoordelijk voor de resultaten van je onderneming?

Durf jij een aantal stappen te maken hierin?

Hoe ga je in 2018 je verantwoordelijkheid nemen?

Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Morgen zal ik een heerlijk stuk schrijven over het stellen van je doelen voor 2018 – gekoppeld met workshops die ik in januari ga geven over doelen stellen.

 

Maak je geen zorgen over wat anderen van je denken

Als ondernemer krijg je veel te verduren. Zijn het niet de regels waarin je elke keer jezelf moet verdedigen als ondernemer, dan is het wel “Iemand” die elke keer commentaar heeft op hoe je zou moeten ondernemen of waarom je zou moeten stoppen.

Zolang zij jouw leven niet leven, dan moet jij dat hard negeren. Uit ervaring kan ik je vertellen, dat het niet altijd de gemakkelijkste keuze is.

Zo word ik regelmatig herinnerd aan het feit, dat ik 2 MSc diploma’s heb en dat ik dat in het in de praktijk niet gebruik. Ook dat anderen “vinden”, dat iets beters voor je is weggelegd. Zo kan ik nog een eind doorgaan.

Ik heb besloten om in 2018 vooral te luisteren naar meningen en adviezen die voor mij ertoe doen. Dit creëert veel meer focus mijzelf en rust.

Ik hoop voor jou dat je dit ook van harte mag gaan doen.

 

Boeken 2017

 


Doelen stellen

Morgen is het tijd voor het echt stellen van doelen.

Denk maar aan het ene ding dat je moet/wilt gaan doen: Dan kun je hier alvast op voorbereiden.

 

 

Wil je teruglezen wat ik afgelopen dagen gedeeld heb?

Belangrijk voor jou: Ondernemen in 2018 

Vrolijk kerstfeest – recharge

3 reflectievragen voor jou en mij

3 boeken die impact hebben gehad op mij dit jaar

Persoonlijke aandacht – 3 tips

Mijn top 10 lessen van 2017

Tags: , , , , ,