Vragen die ik als ondernemerscoach mag beantwoorden (1)

Welke vragen mag ik beantwoorden


Vragen die ik als ondernemerscoach mag beantwoorden (1)

Deze blog is bedoeld om vragen te beantwoorden, om te laten zien wat ik doe als ondernemerscoach. Vaak krijg ik verschillende vragen. Zeker tijdens netwerkgesprekken, maar ook van potentiële klanten die geholpen willen worden.

Hierover komen meerdere blogs en artikelen online.

Cor the Coach, bouw jij mijn bedrijf dan op?

Deze vraag krijg ik regelmatig. Het antwoord is heel simpel. Ja, ik help je met je bedrijf op te bouwen. Alleen ik doe het “harde” werk niet? Onderstaand geef ik antwoorden over hoe ik jou help je bedrijf op te bouwen. Mijn doelgroep, bestaat voornamelijk uit bedrijven die diensten verlenen. Maar er komen ook meer bedrijven, die producten erbij verkopen.

Structuur

Ja, ik kan je helpen je bedrijf op te bouwen, door structuur te bieden. Op welke manier wil jij aan de slag, welke klanten wil je bedienen, wat is je strategie en hoeveel tijd kun/wil je hieraan besteden?

Veel ondernemers, met name startende ondernemers hebben 1000en ideeën. Vaak wilt deze dan zoveel mogelijk uitproberen, of doen. Als coach help ik je om daar structuur aan te geven, door te selecteren wat er ECHT belangrijk is, om actief te kunnen gaan ondernemen.

Ga jij ook mijn ondernemingsplan schrijven?

Ik ben zelf geen groot voorstander van grote ondernemingsplannen, maar soms zijn ze nodig. Zeker als je een investering wilt krijgen van financiers. Kort gezegd, ik schrijf niet je plan. Ik kan ernaar kijken, wat er nodig is, ik lees het graag door.

Waar ik meer op gericht ben: Dat jij op 1 pagina je eigen handvat hebt, wat je wilt gaan doen, hoeveel je ervoor wilt vragen en welke waarde je levert aan welke klantgroep(en). Dit is wel de kern, om je structuur op te bouwen.

 

Wat doe ik dan als ondernemerscoach? – Heel veel vragen stellen aan jou. Net zolang tot je zelf erachter komt hoe jij je fijn voelt in het opbouwen van jouw bedrijf.
Waarom op deze manier?
Ik geloof er heilig in, dat er antwoorden in jou zitten, het is ook JOUW bedrijf. Dus ik kan wel wat adviezen, ideeën meegeven (dit laatste is meer voor brainstormavonden en intervisiesessies met andere ondernemers). Echter is mijn doel, jouw bedrijf zo persoonlijk mogelijk neer te zetten, dus met behulp van jou.

Reflectie

Als coach ben ik er voor je om ook bij te staan in de persoonlijke ontwikkeling. Hierbij kan het voorkomen, dat je soms vastloopt in processen. Door de processen, kun je het overzicht verliezen, of bevriezen, of alle kanten op knallen. Vooral dat laatste, vertel ik uit ervaring.

Mijn passie in het begeleiden van individuen, heeft mij een hoop kanten op geholpen. Vaker verkeerd dan goed. Daarom heb ik als coach ook coaches ingehuurd of mentorfiguren om mij heen mogen verzamelen, die mij (nog steeds) herinneren eraan wie ik ben. En mij soms bevragen, of zelfs streng toespreken.

Voor elk moment ben ik dankbaar.

Ik houd jou door gerichte vragen, ook een spiegel voor. Welke patronen jij in stapt en op welke manier jijzelf er leert om mee om te gaan. Dit is niet altijd even leuk, maar wel belangrijk.

Hoe combineer je dan het ondernemen en reflectie dan samen?

Ik zou nu moeten zeggen, dat het de geheim is van de kok. Maar daar doe ik niet aan. Het is een stuk ervaring wat ik heb opgedaan, veel gesprekken die ik heb mogen voeren. Maar daarnaast ook constant huiswerk doen.  In de basis betekent dit: Ik koppel wat de ondernemer beweegt (zijn/haar waarom) aan persoonlijke doelen en gedragingen. Als dat goed loopt met elkaar, dan kan de ondernemer verder bouwen, als dat niet een goed verloopt, dan kan ik dat patroon blootleggen.

Wat doe jij dan met je bedrijfskundige kennis?

Daarnaast lever ik wel degelijk kennis aan, door het te koppelen met mijn bedrijfskundige achtergrond. Alleen, mijn sessies moeten geen hele lezingen worden. Daar heb ik vooral mijn trainingen voor. Dus als je het leuk lijkt om een keer een training te volgen, op gebieden die met ondernemerschap te maken hebben: Netwerken, creatief denken, Persoonlijke ontwikkeling. Dan ben je van harte welkom, om je op de lijst in te schrijven. En dan voeg ik je toe.

Wat doe jij met de kennis die je niet hebt?

Ik zoek met alle liefde de kennis uit, die nodig is om jou te helpen. Ben ik niet in staat om je te helpen, dan heb ik (bijna) altijd wel iemand in mijn netwerk die ik kan vragen om advies en kennis. Wil jij weten hoe je dat kunt doen? Verbind met mij via Linkedin

Als afsluiter van vandaag…

Hopelijk heb jij wat meer inzicht gekregen vanuit mijn rol als coach en voornamelijk ondernemerscoach.
Ik faciliteer, bevraag je en help jou met het geven van een stuk context en structuur. Hopelijk kun jij hiermee aan de slag, ben je op zoek naar coaching, of ken je iemand die op zoek is, stuur gerust deze post door…of ga meteen naar de ondernemerscoach pagina .

Of als je toch vragen hebt mag je mij altijd een bericht sturen op cor@corthecoach.com

 

Tags: , ,